1. állomás- Szeptember (Motorosok a Gyermekekért)

2011.09.08. 20:51 - Anu Pappné Melinda

 
Motorosok a gyermekekért programsorozatunk első állomásához érkeztünk
 
Szeptemberi témánk: "Drogprevenció"

Ez a témakör a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet közreműködésével valósul meg, és természetesen a Motorosokéval, akik biztosítják az "élményprogramot" a foglalkozások után.

Programsorozatunk az önkéntességre épül, melyet szervezetünk, a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete "Patrónusprogramjával" támogat. Tömör lényege, hogy egy év alatt megtaláljuk azokat az embereket és szervezeteket akik akár önkéntességgel, akár anyagi-, szolgáltatásbeli támogatással Programsorozatunk mellé áll, és lehetővé teszi hosszabb távú, és szélesebb körű működésünket.

Tematika:

2 X 45 perces drog előadás interaktív formában


1. óra:

Bemutatkozás, Alapfogalmak megbeszélése (drog, testi, lelki függőség, tolerancia, abúzus) Drogok csoportosítása. Néhány kiválasztott drogcsoport megbeszélése (alkalmazkodva a diákok igényeihez, általában a köreikben legelterjedtebb csoportok jönnek szóba)

Droghasználat pszichológiai vonatkozásainak megbeszélése (miért lesz valaki drogfüggő, mitől függ, hogyan lehet megelőzni, mikor hogyan lehet megváltoztatni, leszokás esélyei, lehetőségei) Pozitív, negatív kortárs nyomás, nemet mondás ˇ Hova lehet fordulni...

2. óra :
 Videó megtekintése, diavetítés....
 

Az előadások után amennyiben az időjárás és a környezet lehetővé teszi lehetőséget adunk motorjaink megtekintésére, motorozásra.

Célpopuláció: 14-21 éves diákok

14 évesnél fiatalabb gyermekek számára is készülünk foglalkozásokkal.

 

  szeptember
Berettyóújfalu 22 (csüt)
Hajdúnánás 24 (szom)
Debrecen, Nyírség 24 (szom) ?
Komádi ?
Hajdúszoboszló 22 (csüt)
Hajdúböszörmény oktober   12
TGYSZ Nevelőszülői Hálózat 17 (szom)
Debreceni Javítóintézet 17 (szom)
Reménysugár Gyermekotthon 24 (szom)

 

Anu Pappné Melinda

(BAGE Projekt Koordinátor)

A bejegyzés trackback címe:

https://hbmotorosok.blog.hu/api/trackback/id/tr23212311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása